Mezelf laten zien

 
Uitnodiging van Judith Webber op haar blog http://www.blogkermis.be/:
 
 

Laat jezelf zien! EDITIE 1
Ik zou graag verhalen willen verzamelen door middel van blogs over jouw reis naar jezelf meer laten zien. Hoe doe je het? Wat brengt het je? Hoe voelt het? Wat vertel je wel, wat niet?
 
Ik zou het leuk vinden als je ook bewust op zoek gaat naar 1 tip of vraag die je de lezer wil meegeven aan het eind.

 
Ik hem hem laten liggen tot het allerlaatst, dat is namelijk wat ik doe als ik niet precies weet hoe ik iets moet doen. Ik hoop dat op een soort Goddelijke Ingreep die me ineens inspiratie brengt.
Eerlijk is eerlijk, soms gebeurt dat inderdaad, maar meestal wordt het gewoon nachtwerk.
 
 
Ik heb wel ontdekt waar het mee samenhangt:
Ik ben nogal bang voor kritiek.
“Nogal bang” is trouwens een zwaar understatement.
Ik ben als de dood voor kritiek, en ik ben zelf mij grootste criticaster.
 
 
Dus meestal doe ik maar liever niks, neem geen risiko’s, blijf maar lekker binnen mijn comfortzone. En stel zo mijn Gremlin gerust die op mijn schouder lelijke kritische gedachten in mijn oor fluistert. (Geweldig boek trouwens, “Taming your Gremlin”, aanrader!)
 
 
Het enige kleine nadeel is dat ik dus erg weinig klanten aantrek via het internet. (En “erg weinig” is ook weer een understatement). Want posten op forums, en zelfs mijn blogposts verspreiden via Twitter is eigenlijk “not done”. Schaamteloze propaganda voor je eigen toko, zeer afkeurenswaardig (aldus mijn Gremlin).
 
 
En op het moment ben ik dus in een strijd verwikkeld, waarin ik hem de mond probeer te snoeren. Natuurlijk heb ik mijn eigen technieken, ik weet wel hoe ik anderen kan helpen, en de laatste tijd doe ik dan ook alsof ik mijn eigen klant ben, dat helpt wel. Ik tap, ik visualiseer, ik praat met mijn Gremlin en ik stuur hem weg om een ommetje te maken zodat ik even mijn werk kan doen.
 
 
Zoals het schrijven van een blogpost over hoe ik mezelf laat zien.
 
 
Maar ik moet nu ophouden, want ik hoor het tuinhekje al piepen. Dat betekent dat ie zo meteen weer op mijn schouder zit, en dat ie me dan verteld wat er allemaal niet goed is aan deze blogpost. En dat wordt weer nachtwerk. Dus, als je het niet erg vindt, klik ik nu snel op “publish” – en dat mijn Gremlin straks beteuterd kijkt en misschien me vannacht wel wakker houdt, dat neem ik op de koop toe.
 
 
Dank je wel Judith voor de uitdaging, en dank je wel lieve lezer, voor alle leuke, ontroerende, herkenbare en andere commentaren die jullie in de comment box gaan schrijven. Ik verheug me nu al op het snoetje van mijn Gremlin. Ik zal een foto maken van zijn verbouwereerde toet zodra hij alle commentaren ziet!
 
 


 
 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

6 Responses to “Mezelf laten zien”

 1. Marieke May 11, 2011 at 3:21 pm #

  Mooi Charlotte! En zo herkenbaar die Gremlin. Ik zou zeggen trek hem die rode petticoat uit mijn blog aan dan neem je ‘m vanzelf niet meer serieus ;-)

  • Charlotte May 11, 2011 at 5:58 pm #

   precies, ik zie het al voor me :)
   dat helpt trouwens heel vaak hè, ook als mensen naar doen tegen je, dan geef je ze een donald duck stemmetje, of je trekt ze een babyhansopje aan met een dikke luier.
   werkt heel goed!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Blogkermis “Laat jezelf zien” deel 1 | PureHuman - May 11, 2011

  [...] vijfde blog raakt me, deze is van de hand van Charlotte Kamman en heet hoe toepasselijk Mezelf laten zien. Hierin beschrijft ze haar eigen innercriticus (die ze liefkozend ‘Gremlin’ noemt) die [...]

 2. Judith’s blogkermis - Denk jezelf Heppie! - May 11, 2011

  [...] een stapje verder te komen. Ik realiseer me weer een beetje beter waar mijn kracht zit, en mijn Gremlin, ach, die bedoelt het goed, en ik waardeer hem om zijn [...]

 3. Blogkermis “Laat jezelf zien” deel 1 | ClubPuur - June 9, 2011

  [...] vijfde blog raakt me, deze is van de hand van Charlotte Kamman en heet hoe toepasselijk Mezelf laten zien. Hierin beschrijft ze haar eigen innercriticus (die ze liefkozend ‘Gremlin’ noemt) die [...]

 4. 100% PUUR JIJ » Blogkermis “Laat jezelf zien” deel 1 - January 21, 2013

  [...] later!) De vijfde blog raakt me, deze is van de hand van Charlotte Kamman en heet hoe toepasselijk Mezelf laten zien. Hierin beschrijft ze haar eigen innercriticus (die ze liefkozend ‘Gremlin’ noemt) die [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge